Πέμπτη, 30 Απριλίου, 2026
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΚαρδίτσα: Επέστρεψαν στον κόμβο Ε65 οι αγρότες με τα τρακτέρ τους -...

Καρδίτσα: Επέστρεψαν στον κόμβο Ε65 οι αγρότες με τα τρακτέρ τους – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Στους δρόμους βγήκαν ξανά σήμερα οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι του νομού Καρδίτσας μετά τις μεγάλες σε όγκο και διάρκεια κινητοποιήσεις του χειμώνα.

Οι αγρότες με τα μηχανήματά τους επέστρεψαν στις 12 το μεσημέρι σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου, στον κόμβο του Ε65, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να έχουν αναπτυχθεί στις εισόδους και τις εξόδους του κόμβου, εμποδίζοντας την είσοδο του αγροτικών οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο.

Τα αιτήματα των αγροτών

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Karditsalive.Net, οι αγρότες ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων πληρωμών, εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και πλήρη αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, μαζί με επιστροφή των χρημάτων που, όπως υποστηρίζουν, έχουν χαθεί τα προηγούμενα χρόνια.  Παράλληλα, ζητούν να αποδοθούν ευθύνες σε όσους θεωρούν υπεύθυνους, ανεξαρτήτως θέσης, για το ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στα βασικά αιτήματά τους περιλαμβάνονται η επιβολή πλαφόν στις τιμές λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων και αγροτικών εφοδίων στα επίπεδα προ πενταετίας, αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο με τιμή στο 1 ευρώ το λίτρο, φθηνό ρεύμα στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα, η υλοποίηση αντιπλημμυρικών και αρδευτικών έργων, η διαγραφή χρεών προς τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, η παύση των διώξεων και των αγροτοδικείων, καθώς και η απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις των επικεφαλής των αγροτών με τις αστυνομικές αρχές, ώστε να τους επιτραπεί να ανέβουν με τα αγροτικά μηχανήματα πάνω στον αυτοκινητόδρομο. Προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν έχει επιτραπεί.

Δείτε εικόνες από τη νέα κινητοποίηση των αγροτών:

 

 

 


Πηγή: www.enikos.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular