Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ«Καρφιά» Πατούλη σε κυβέρνηση για το φορολογικό: Κάθε οριζόντιο μέτρο μπορεί να...

«Καρφιά» Πατούλη σε κυβέρνηση για το φορολογικό: Κάθε οριζόντιο μέτρο μπορεί να οδηγήσει σε αδικίες

«Καρφιά» εναντίον της κυβέρνησης για το φορολογικό νομοσχέδιο εξαπέλυσε ο απερχόμενος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία ακρόασης φορέων, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι «κάθε οριζόντιο μέτρο μπορεί να οδηγήσει σε αδικίες και σε πλασματικά φορολογητέα εισοδήματα».

Ειδικότερα, ο απερχόμενος περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι είναι πάγια θέση του Συλλόγου η ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής, με την επιβολή αυστηρών ποινών, στους παραβάτες. Πρόσθεσε, όμως, ότι κάθε οριζόντιο μέτρο το οποίο εισάγεται με ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος, πάνω στο οποίο θα φορολογηθεί μια μερίδα πολιτών, όπως είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, κινείται σε κατευθύνσεις που θέλουν διορθώσεις, διότι πολλές φορές δημιουργούνται αδικίες και πλασματικά φορολογητέα εισοδήματα.

«Πρέπει», όπως είπε, «να επεκταθούν τα είδη των εισοδημάτων που μειώνουν το ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος και να συμπεριληφθούν ενοίκια. Επισήμανε εξάλλου ότι με τον μέσο ΚΑΔ, δεν λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες κάθε ειδικότητας, διότι δεν έχουν τις ίδιες αμοιβές οι χειρουργικές με τις παθολογικές ειδικότητες, ούτε έχουν τα ίδια έξοδα ένας αναισθησιολόγος που δεν έχει ιατρείο με έναν μικροβιολόγο».

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular