Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ρόμπερτ Φίτσο

Ανάρτηση για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, το μεσημέρι της Τετάρτης (15.5.24), έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο της Σλοβακίας, ο Ρόμπερτ Φίτσο είναι σε κρίσιμη κατάσταση μετά την επίθεση που δέχτηκε και για τον λόγο αυτό μεταφέρεται με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Banska Bystrica καθώς η διακομιδή του στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα θα ήταν επιβαρυντική για εκείνον. Όπως τόνισαν πηγές από το πρωθυπουργικό γραφείο οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες.

«Συγκλονισμένοι από την αποτρόπαια επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο. Τέτοιες πράξεις βίας δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση», γράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter.

Όλα έγιναν μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και βγαίνοντας από το κτίριο ο Ρόμπερτ Φίτσο δέχθηκε πυροβολισμούς. Ο δράστης είναι σύμφωνα με τα σλοβακικά ΜΜΕ 71 ετών και ανακρίνεται και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στόχος του ήταν ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας.


Πηγή: www.newsit.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular