Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέα Οδός: Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής «Σείριος» στον Σ.Ε.Α. Μαλακάσας - Δράσεις και...

Νέα Οδός: Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής «Σείριος» στον Σ.Ε.Α. Μαλακάσας – Δράσεις και εκπαιδεύσεις με ουσιαστικό κοινωνικό αποτύπωμα

Ένα σύγχρονο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΑ Μαλακάσας (Σείριος) σχεδίασε και κατασκεύασε η Νέα Οδός. 

Ειδικότερα, το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Σείριος της Νέα Οδού άνοιξε τις πύλες του το 2023 και υποδέχθηκε μέσα σε λίγους μήνες περισσότερες από 20 τάξεις δημοτικών σχολείων.

Η Νέα Οδός και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ένωσαν δυνάμεις και προχωρήσαν στην υλοποίηση του προγράμματος «Ασφαλώς Ποδηλατώ στην Πράξη».

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στοχεύει στην προώθηση της ασφαλούς ποδηλασίας μέσα από καινοτόμες διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συνδυάζουν την ομαδοσυνεργατική μάθηση, τη χρήση ψηφιακών εφαρμογών, καθώς και την πρακτική εξάσκηση σε συνθήκες δρόμου στο ασφαλές περιβάλλον του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Σείριος.

Υπενθυμίζουμε εδώ τη μακροχρόνια συνεργασία μας με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»  και το Πρόγραμμα «Ασφαλώς Ποδηλατώ» το οποίο ξεκίνησε από το 2015 και μέσω αυτού έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 10.000 μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απ’ όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας (Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Ήπειρος και Δυτική Ελλάδα) που διασχίζουν οι αυτοκινητόδρομοι που διαχειριζόμαστε.

Πλέον και με στόχο τη διεύρυνση των δράσεων που φιλοξενούνται στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, η Νέα Οδός συνεργάζεται και με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Liberty Guide Dogs ο οποίος εκπαιδεύει σκύλους οδηγούς  για άτομα με μερική ή ολική τύφλωση.

Με αίσθημα ευθύνης ως προς την κοινωνία και προωθώντας την προσβασιμότητα, η Νέα Οδός ανοίγει τις πόρτες του Πάρκου, βάζοντας ακόμα ένα λιθαράκι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Μάλιστα με στόχο την ενίσχυση των σχετικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων τοποθετήθηκαν στο πάρκο νέοι φωτεινοί σηματοδότες με ηχητικό σύστημα.

Πηγή: www.newsit.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular