Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ"Όχι" από το ΠΕΣΥ Ιονίων Νήσων στο θαλάσσιο αιολικό πάρκο

“Όχι” από το ΠΕΣΥ Ιονίων Νήσων στο θαλάσσιο αιολικό πάρκο

“Όχι” από το ΠΕΣΥ Ιονίων Νήσων στο θαλάσσιο αιολικό πάρκο

Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση του περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για την εγκατάσταση θαλασσίου πάρκου ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά.

Το ΠΕΣΥ απέρριψε χθες το βράδυ τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για την οποία γνωμοδότησε στο πλαίσιο της διαδικασίας αδειοδότησης.

Ωστόσο, παρά την ομόφωνη απόρριψη, η απόφαση του Περιφερειακού παραμένει σε γνωμοδοτικό επίπεδο και τις τελικές αποφάσεις, για το αν θα εγκατασταθούν ή όχι ανεμογεννήτριες στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κέρκυρας και των τριών μικρών νησιών, αναμένεται να πάρουν τα συναρμόδια υπουργεία.

Ο αντιδήμαρχος Οθωνών Δημήτρης Κατέχης, ο οποίος εκπροσώπησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας στο οποίο ανήκουν διοικητικά τα Διαπόντια, μετέφερε την επίσης ομόφωνη απόφαση κατά του θαλάσσιου πάρκου αναφερόμενος σε σειρά παραμέτρων περιβαλλοντικών και μη, όπως την ασυμβατότητα με τη δυνατότητα προσέγγισης υδροπλάνων.

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν αρνητικά ως προς τη χωροθέτηση φορείς της Κέρκυρας αλλά και οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων. Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα κάλεσε τα συναρμόδια υπουργεία να επανεξετάσουν την στάση τους.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular