Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠατέρας 5 ετών παιδιού που έμεινε μόνος του 7 ώρες σε σχολικό:...

Πατέρας 5 ετών παιδιού που έμεινε μόνος του 7 ώρες σε σχολικό: «Το παιδί μας επέδειξε συγκινητική ωριμότητα και ψυχραιμία»

Κοινή δήλωση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης έκανε ο πατέρας του 5χρονου αγοριού που το ξέχασαν επί σχεδόν 7 ώρες σε σχολικό λεωφορείο στην Κηφισιά.

«Μέσα από αυτή τη θλιβερή ιστορία, που διατάραξε την οικογενειακή μας γαλήνη και ηρεμία και έβαλε σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού μας, συγκινητική για εμάς ήταν η ψυχραιμία και η ωριμότητα που το παιδί επέδειξε, όταν ξύπνησε και βρέθηκε μόνος του στο λεωφορείο και, παρά το σοκ, τα κλάματα και την ταραχή του, σκέφτηκε και πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλειά του και δοξάζουμε τον Θεό για αυτό», αναφέρει ο πατέρας του 5χρονου.

Και προσθέτει: «Κατά τα άλλα, θεωρώ πως οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι να δώσουν περισσότερη έμφαση και προσοχή στο ποιοί χειρίζονται και επιβλέπουν την ασφάλεια για τη μεταφορά των παιδιών μας στα σχολεία καθημερινά και στο κατά πόσο εφαρμόζονται και τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά τη μεταφορά τους, με συνεχή εκπαίδευση και αξιολόγηση του προσωπικού που εμπλέκεται σε αυτήν, ώστε να μη θρηνήσουμε τυχόν θύματα στο μέλλον λόγω ελλειπούς εφαρμογής τους».

Το χρονικό

Σύμφωνα με όσα λέει στο newsit.gr ο Γιώργος Χουντουμάδης Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 2ου νηπιαγωγείου Κηφισιάς το παιδάκι είναι ένας μικρός ήρωας. Το αγοράκι έπρεπε να κατέβει από το σχολικό λεωφορείο γύρω στις 8, αλλά το άφησαν μέσα και έμεινε σχεδόν 7 ώρες την Δευτέρα (13/05/2024) χωρίς ευτυχώς να συμβεί κάτι δυσάρεστο.

Ο κ. Χουντουμάδης εξιστόρησε με κάθε λεπτομέρειες το περιστατικό επισημαίνοντας ότι το παιδάκι, το οποίο το είχε πάρει ο ύπνος και το ξέχασαν όταν ξύπνησε και είδε ότι είναι μόνο του κατέβηκε από το λεωφορείο, είδε ότι ήταν σε έναν χώρο άγνωστο και δίπλα υπήρχε δρόμος με κίνηση και επέστρεψε στο λεωφορείο και μάλιστα δέθηκε στο κάθισμά του.

«Είμαστε τυχεροί για την έκβαση της ιστορίας θα μπορούσαμε να μιλούσαμε για έγκλημα. Τη Δευτέρα το πρωί ήρθε το σχολικό εδώ, ενώ είχε παραλάβει πέντε παιδιά άφησε τέσσερα στο σχολείο, γιατί το ένα είχε κοιμηθεί στο καθισματάκι του, ήταν κουρασμένο και δεν το πήρε είδηση κανένας, ούτε η συνοδός ούτε ο οδηγός. Έφυγε το πούλμαν για να πάει στη θέση του πάρκινγκ και πάλι δεν είδαν το παιδί, έκλεισαν το σχολικό και έφυγαν. Το παιδί κάποια στιγμή ξύπνησε και είδε ότι ήταν μόνο του. Ήταν σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο γιατί ήταν δίπλα σε λεωφόρο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Χουντουμάδης.

«Το παιδί κατέβηκε από το σχολικό, είδε ότι ήταν σε ένα άγνωστο περιβάλλον, υπήρχε επικινδυνότητα με τα αυτοκίνητα, ξαναμπήκε μόνο του στο σχολικό, δέθηκε με τη ζώνη και έβγαλε από τη τσάντα του ένα βιβλίο για να περάσει η ώρα.

Αυτό δεν κράτησε λίγο, αλλά πέρασαν 6,5 με 7 ώρες. Το παιδί θα φοβήθηκε, θα έκλαψε, αλλά παρόλα αυτά ενήργησε με απίστευτη ψυχραιμία. Εγώ τον λέω μικρό ήρωα, γιατί πολλές φορές ούτε μεγάλοι δεν έχουν τέτοια ψυχραιμία. Έδειξε μεγάλο θάρρος και υπομονή και περίμενε μέχρι να τον βρουν το μεσημέρι και να ενημερώσουν τους γονείς που μέχρι τότε δεν ήξεραν τίποτα. Είμαστε τυχεροί, γιατί αν είχε ζέστη μπορεί να έσκαγε το παιδί διότι ήταν κλειστά παράθυρα και πόρτες. Αν το παιδί έβγαινε στον δρόμο και το χτυπούσε κάποιο αυτοκίνητο θα μιλούσαμε για άλλα πράγματα. Ξεκινάει από αμέλεια μέχρι εγκληματική αμέλεια. Κατά την παραλαβή των παιδιών η δασκάλα ρώτησε ”τέσσερα παιδιά σήμερα” και η συνοδός της είπε 4. Θεσμικά δεν μπορώ να επιρρίψω ευθύνες στο σχολείο. Καθ’ ύλην αρμόδια θεωρώ τη συνοδό και σε δεύτερο ρόλο τον συνοδοί».


Πηγή: www.diaforetiko.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular