Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΠερ. Θεσσαλίας: Εκοψε τη σίτιση στους πλημμυροπαθείς στο Κουτσόχερο

Περ. Θεσσαλίας: Εκοψε τη σίτιση στους πλημμυροπαθείς στο Κουτσόχερο

Χωρίς σίτιση έμειναν από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας οι πλημμυροπαθείς που φιλοξενούνται στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κουτσόχερο της Λάρισας. Το όλο έργο της σίτισης είχε αναλάβει οικειοθελώς η Περιφέρεια, η οποία, όμως, όπως είπε ο κ. Δ. Κουρέτας δεν μπορεί να το συνεχίσει.

Ο κ. Κουρέτας ερωτηθείς σχετικά, στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον Πολιούχο Άγιο της Λάρισας, έκανε λόγο για “κακοήθειες” σε όσους δείχνουν προς την κατεύθυνση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το συγκεκριμένο θέμα. “Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν και με βρήκαν και με παρακάλεσαν πριν από μήνες γιατί τους έκοψε ο δήμος και το υπουργείο τη σίτιση και τους είπαμε ότι θα τους βοηθήσουμε για κάποιους μήνες χωρίς να έχουμε την υποχρέωση. Αυτό τελείωσε κάποια στιγμή. Εκεί διέμεναν 116 άνθρωποι, τώρα έχουν μείνει 56. Απευθύνθηκα στον κ. Καιρίδη και δεν μου απάντησε. Εμείς δεν είχαμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε” κατέληξε ο κ. Κουρέτας.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη δομή του Κουτσόχερου, φιλοξενούνται και αρκετοί πρόσφυγες, οι οποίοι σιτίζονται κανονικά.

Ειδοποίηση του Διοικητή

Ο διοικητής της Δομής Απόστολος Παπαπαρίσης από το απόγευμα του Σαββάτου είχε στείλει σχετικό email στη Διεύθυνση Δομών Νοτίου Ελλάδος, Υπηρεσία Υποδοχής και Μετανάστευσης -με κοινοποίηση και στη Γενική Γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο- στο οποίο αναφέρονταν ότι «ο δήμαρχος Φαρκαδόνας και ο υπεύθυνος του catering πληροφόρησαν τη Διοίκηση της Δομής ότι με εντολή του περιφερειάρχη, Δημ. Κουρέτα, αύριο Κυριακή 12.5.24 θα είναι η τελευταία ημέρα σίτισης των πλημμυροπαθών».

Σημειώνοντας, επιπλέον και για μη εύκολα κατανοητό λόγο… -ότι «εκτιμάται πως μετά την ανωτέρω απόφαση, οι διαμένοντες θα μειωθούν περαιτέρω» (…). Κι ενώ θα έπρεπε, λογικά, μετά από αυτήν την υπεύθυνη ενημέρωση των αρμοδίων, κάποιος να κάνει κάτι, να πάρει την υπόθεση πάνω του, ώστε οι άνθρωποι, τουλάχιστον, να μη μείνουν νηστικοί, δεν έγινε τίποτα. Ούτε από τους, έτσι κι αλλιώς, εμπλεκομένους Θεσσαλούς αιρετούς, ούτε, πολύ περισσότερο, από τους κυβερνητικούς παράγοντες. Που στα λόγια και στα χαρτιά έχουν μοιράσει εκατομμύρια τους τελευταίους 7 μήνες στη Θεσσαλία, αλλά δείχνουν ανήμποροι να κάνουν τη δουλειά τους σωστά και να διανείμουν λίγες μερίδες φαγητό σε λίγες δεκάδες άκρως ευάλωτους συνανθρώπους μας.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular