Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠεριφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: Αποφάσεις και προτάσεις για τα προβλήματα των αγροτών

Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: Αποφάσεις και προτάσεις για τα προβλήματα των αγροτών

Το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση με θέμα τα μείζονα θέματα και προβλήματα του αγροτικού τομέα αφού άκουσε τις απόψεις των Διευθυντών Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, αλλά και εκπροσώπων των αγροτών  αποφάσισε τα παρακάτω κατά πλειοψηφία:

Θεωρεί πως η απουσία Εθνικής στρατηγικής στον αγροτικό τομέα από σειρά κυβερνήσεων έχει το οδυνηρό αποτέλεσμα της εγκατάλειψης της υπαίθρου, τα ελλείμματα στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων, την εγκατάλειψη καλλιεργειών κτλ.

Απαιτεί άμεσα την έκφραση συγκροτημένης κυβερνητικής πολιτικής που θα αφορά την αλλαγή κανονισμών του ΕΛΓΑ, την ταχύτατη ολοκλήρωση των εγγειοβελτιωτικών έργων, το διορισμό εξειδικευμένων υπαλλήλων, το γενικότερο εκσυγχρονισμό δομών, την προώθηση της καινοτομίας, την αξιοποίηση της τεχνολογίας κλπ.

Έχει την άποψη πως η Πελοπόννησος έχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να καταστεί το κέντρο παραγωγής όλων των προϊόντων Μεσογειακής Διατροφής, αρκεί να υπάρξει η αναγκαία στήριξη και κατεύθυνση αλλά και επιστημονική συνδρομή.

Στηρίζει όλες τις προσπάθειες που στοχεύουν στη σωτηρία, την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του Πρωτογενούς τομέα και κυρίως τους αγώνες αγροτών και κτηνοτρόφων.

Να εκχωρηθούν οι αρμοδιότητες της αγροτικής πολιτικής, για την ενίσχυση του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας, από το Υπουργείο, μεταφέροντας βέβαια τους αντίστοιχους πόρους καθώς και το ανάλογο ανθρώπινο δυναμικό.

Άμεση αποκατάσταση των λαθών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε σχέση με την μειωμένη προκαταβολή των Ενιαίων Ενισχύσεων που δόθηκαν στους παραγωγούς.

RELATED ARTICLES

Most Popular