Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΠροπηλακισμοί σε βάρος Περιφερειακών υπαλλήλων από ομάδα πολιτών

Προπηλακισμοί σε βάρος Περιφερειακών υπαλλήλων από ομάδα πολιτών

Την επίθεση ομάδας πολιτών εναντίον υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, με απειλές, προπηλακισμούς και τραμπουκισμούς, καταγγέλλει με ανακοίνωση της, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

Η επίθεση έγινε από ομάδα που εισήλθε με άγριες διαθέσεις στο κεντρικό κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, της Περιφέρειας Κρήτης, για να διαμαρτυρηθεί και επιτέθηκε στους υπαλλήλους, απειλώντας τους και απαιτώντας (!!!) να ανοίξει άμεσα ο δρόμος στο φαράγγι του Κοτσυφού, στον οποίο έχει γίνει κατολίσθηση κι έχει αποκοπεί η κυκλοφορία.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΣΥΑΠΕ:

Κανένα πρόβλημα, κανένα γεγονός δεν μπορεί να “οπλίζει” κάποιον πολίτη να προχωράει σε απειλές, προπηλακισμούς και τραμπουκισμούς σε εργαζόμενους.

Δεν μπορεί η όποια αγανάκτηση να στρέφεται στους υπαλλήλους μιας υπηρεσίας. Τα γεγονότα που συνέβησαν χθες Τρίτη 2/4/2024, στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Ρεθύμνου, όπου μια ομάδα πολιτών εισήλθε με άγριες διαθέσεις στο κεντρικό κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου για να διαμαρτυρηθεί και επιτέθηκε στους υπαλλήλους, απειλώντας τους και απαιτώντας!!! να ανοίξει άμεσα ο δρόμος στο φαράγγι του Κοτσυφού, στον οποίο έχει γίνει κατολίσθηση κι έχει αποκοπεί η κυκλοφορία είναι απαράδεκτα και καταδικαστέα.

Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι τα εκτελούμενα έργα σε μια Περιφέρεια δεν τα αποφασίζουν οι εργαζόμενοι, αλλά η Περιφερειακή Αρχή, ούτε οι εργαζόμενοι έχουν το «μαγικό ραβδί» για την άμεση εκτέλεσή τους.

Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι για την τραγική υποστελέχωση και την έλλειψη μέσων και εξοπλισμού που έχουν οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν ευθύνες όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και οι Περιφερειακές Αρχές. Μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ελάχιστοι μηχανικοί παρά τις καταστάσεις αυτές “αστυνομεύουν” συνεχώς και συντηρούν τους δρόμους αυτούς, που έχουν ανοιχτεί πριν από πάρα πολλά χρόνια χωρίς μελέτες, με εκρηκτικά μέσα, ανάμεσα από τα φαράγγια, για να ενώνουν τον βορρά με τον νότο του νομού!

Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι τις πολιτικές αποφάσεις για το άνοιγμα της διέλευσης μέσα από το φαράγγι ή μιας νέας χάραξης οδού, ασφαλέστερης χωρίς τον κίνδυνο πτώσεων βράχων, δεν τις παίρνουν οι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας αλλά οι πολιτικοί προϊστάμενοι, δηλ. η Περιφερειακή Αρχή Κρήτης.

Τέτοια περιστατικά εναντίον υπαλλήλων δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά.

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή:

— Να καταδικάσει τα γεγονότα και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.

— Να πάρει άμεσα αποφάσεις για έργα που να εξασφαλίζουν την κυκλοφορία και την ασφαλή διέλευση όλων.

— Να προχωρήσει στη πλήρη στελέχωση των υπηρεσιών, με εξασφάλιση όλου του αναγκαίου εξοπλισμού και μέσων.

— Να απαιτήσει από την κυβέρνηση την προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων για την πλήρη κάλυψη των μετακινήσεων και της νομικής στήριξης και προστασίας.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular