Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, 2026
ΑρχικήΔΗΜΟΙΣτα δικαστήρια Δήμαρχος με παράταξη - Η ανάρτηση που "άναψε φωτιές"

Στα δικαστήρια Δήμαρχος με παράταξη – Η ανάρτηση που “άναψε φωτιές”

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση στα Κύθηρα για τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία στις εγκαταστάσεις Seatrac της παραλίας Παλαιόπολης, με τον δήμαρχο Ευστράτιο Χαρχαλάκη να προαναγγέλλει άμεση προσφυγή στην ποινική και αστική Δικαιοσύνη κατά των «Ελεύθερων Κυθήρων».

Αφορμή στάθηκε ανάρτηση των «Ελεύθερων Κυθήρων», με την οποία ασκείται κριτική στη δημοτική αρχή για τον χρόνο εγκατάστασης και απομάκρυνσης των συστημάτων αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με αναπηρία.

Η αναφορά περί «ηθικής αναπηρίας» που προκάλεσε την αντίδραση

Η παράταξη δημοσίευσε φωτογραφίες από την κατάσταση των εγκαταστάσεων μετά την κακοκαιρία, αφήνοντας αιχμές για τις φθορές και το ενδεχόμενο οικονομικής επιβάρυνσης του Δήμου.

«Άργησαν να εγκατασταθούν, θα αργήσουν και να απεγκατασταθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Πληρώστε Τσιριγώτες!!».

Η ανάρτηση κατέληγε σε ένα ιδιαίτερα αιχμηρό λογοπαίγνιο:

«Seapatatrac: Ράμπα που επιτρέπει σε άτομα με ηθική αναπηρία να μπαινοβγαίνουν αυτόνομα σε θέσεις ευθύνης».

Η συγκεκριμένη φράση προκάλεσε την άμεση αντίδραση του δημάρχου Κυθήρων, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί δικαστικά.

«Η προ ολίγου αισχρή ανακοίνωση των ΕΚ περί ατόμων με “ηθική αναπηρία” θα απαντηθεί ενώπιον της ποινικής και αστικής Δικαιοσύνης και μάλιστα ΑΜΕΣΑ», δήλωσε ο Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

Γιατί δεν απομακρύνθηκαν τα Seatrac πριν από την κακοκαιρία

Απαντώντας στην ουσία της καταγγελίας, ο δήμαρχος εξήγησε ότι δύο από τις τέσσερις εγκαταστάσεις είχαν ήδη απομακρυνθεί τον Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για τα Seatrac της Αγίας Πελαγίας και του Διακοφτίου.

Αντίθετα, εκείνα στο Καψάλι και στην Παλαιόπολη παρέμειναν στη θέση τους, επειδή, σύμφωνα με τον κ. Χαρχαλάκη, υπήρξε σχετικό αίτημα από ανθρώπους που εξακολουθούν να τα χρησιμοποιούν και τον Οκτώβριο.

«Κρατήσαμε τα άλλα 2 (Καψαλίου και Παλαιοπόλεως) επειδή έτσι ζητήθηκε από ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν και τον Οκτώβριο», ανέφερε.

«Τα δημοτικά έσοδα καλύπτουν και τη συντήρηση»

Ο δήμαρχος απέρριψε επίσης την κριτική για το κόστος αποκατάστασης των φθορών, υποστηρίζοντας ότι η συντήρηση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της λειτουργίας κάθε δημόσιας υποδομής.

Όπως σημείωσε, οι δημοτικές εγκαταστάσεις υφίστανται φθορές από τη συνεχή ή κακή χρήση, αλλά και από τις καιρικές συνθήκες.

Γι’ αυτό, πρόσθεσε, στους δημοτικούς προϋπολογισμούς προβλέπονται δαπάνες για τη συντήρηση αθλητικών χώρων, παιδικών χαρών, κτιρίων και εγκαταστάσεων Seatrac.

«Ναι, λοιπόν, τα δημοτικά έσοδα καλύπτουν ΚΑΙ τη συντήρηση των υποδομών: ας το μάθουν εκεί στα ΕΚ, έστω και τώρα!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και ειρωνείες για τον Σοφίο

Ο Ευστράτιος Χαρχαλάκης δεν περιορίστηκε στις εξηγήσεις για τα Seatrac, αλλά εξαπέλυσε και ειρωνική επίθεση στον κ. Σοφίο.

«Εάν είχε γίνει Δήμαρχος ο κ. Σοφίος, όμως, τίποτε δεν θα χρειαζόταν συντήρηση, οι καιρικές συνθήκες δεν θα επηρέαζαν καμία υποδομή, θα ζούσαμε μέρες απόλυτης ευημερίας και τάξεως», ανέφερε.

Και κατέληξε:

«Θα αρκούσε μια απλή ευχή από το Μέγα Ευχολόγιον και όλα θα δούλευαν ρολόι…».

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular