Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΙΣτέρεψαν πηγές σε μεγάλο νησί -Χωρίς νερό πέντε περιοχές

Στέρεψαν πηγές σε μεγάλο νησί -Χωρίς νερό πέντε περιοχές

Σοβαρά προβλήματα έλλειψης νερού αντιμετωπίζουν τη θερινή περίοδο τα ελληνικά νησιά, κάτι το οποίο γίνεται ακόμα πιο έντονο με την έλευση των τουριστών.

Ήδη 4 μεγάλοι νησιωτικοί δήμοι έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας. Σε αυτούς προστίθεται τώρα και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, ο ο οποίος δηλώνει ότι περιοχές των τριών κοινοτήτων Γαρούνα, Γαστούρι και Κυνοπιάστες, βρίσκονται σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας ενημερώνει για την έκτακτη κατάσταση που βρίσκονται αυτές οι περιοχές καθώς και το άμεσο αίτημα προς τη ΔΕΥΑΚ για ανόρυξη νέων βαθύτερων γεωτρήσεων

Η ανακοίνωση του Δήμου

Γίνεται γνωστό στους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες των περιοχών Κάτω Γαρούνα και Αγίου Γορδίου, Γαστουρίου και Περάματος αλλά και Κυνοπιαστών ότι:

Οι τρεις πηγές των γεωτρήσεων στον Κ. Γαρούνα,

Οι δύο από τις τρεις στη θέση Γράβες Γαστουρίου και

Η μία στη θέση Βούτες Κυνοπιαστών,

από τις οποίες υδροδοτούνται επί δεκαετίες, έχουν ΣΤΕΡΕΨΕΙ!

Συνεπεία αυτού, οι περιοχές των τριών κοινοτήτων βρίσκονται σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης και ο Δήμαρχος ζήτησε με κατεπείγον έγγραφό του από τη ΔΕΥΑΚ, την άμεση ανόρυξη νέων βαθύτερων γεωτρήσεων, με την ελπίδα να βρεθεί ικανή ποσότητα νερού για την κάλυψη των αναγκών μας.

Μέχρι τότε, καλούνται όλοι όσοι υφίστανται τις συνέπειες αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης να δείξουν κατανόηση και ν’ αξιοποιήσουν κάθε άλλη εναλλακτική δυνατότητα που ενδεχομένως έχουν.

Για τις περιοχές όπου υπάρχει ακόμη περιορισμένη παροχή νερού, ζητείται να αποφεύγεται η σπατάλη και να γίνεται η χρήση του με λογική συνθηκών έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular