Η καθίζηση της κυβέρνησης είναι πιο γρήγορη μετά τον ανασχηματισμό, όχι μόνο λόγω των αποτυχημένων επιλογών του πρωθυπουργού, όπως ο παραιτηθείς Αρίστος Δοξιάδης και ο «ανιστόρητος» Νίκος Τσάφος, αλλά και γιατί, όπως δείχνουν όλες οι μετρήσεις της κοινής γνώμης και όπως μαρτυρούν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απάντησε με τις αλλαγές που έκανε στα αιτήματα και στις ανάγκες των πολιτών, αλλά αρκέστηκε σε μια ενδοκυβερνητική διευθέτηση και διατήρηση ισορροπιών.
Ηδη επικρατεί έντονος αναβρασμός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και πολλοί βουλευτές αντιδρούν για τις επιλογές, ενώ, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται σε ανασύνταξη μια νέα εσωκομματική αντιπολίτευση, παρά το γεγονός ότι αρκετοί από τους διαφωνούντες της περασμένης περιόδου, που είχαν κάνει ερωτήσεις στη Βουλή κατά της κυβερνητικής πολιτικής, βρήκαν στασίδι στην κυβέρνηση. Είναι η πρώτη φορά που οι επιλογές του πρωθυπουργού αμφισβητούνται ευθέως από βουλευτές της Ν.Δ.
Οι αντιδράσεις των Πλεύρη, Καστανιώτη, Καράογλου κ.ά. για τους Δοξιάδη και Τσάφο ήταν μόνο η αρχή, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα αργήσει να εκδηλωθεί οργανωμένη κοινοβουλευτική παρέμβαση «γαλάζιων» βουλευτών όχι μόνο για τις παραπάνω επιλογές, αλλά και για πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής. Οσο θα πλησιάζουν οι εκλογές και η ανάκαμψη της Ν.Δ. δεν θα έρχεται, η εσωκομματική αμφισβήτηση και ένταση θα μεγαλώνει.
Πλέον ο Κ.Μητσοτάκης, θα έρθει αντιμέτωπος με μια ομάδα αποτελούμενη από 20 βουλευτές που θα τον αμφισβητήσουν μέσα στα κομματικά όργανα και η αντίστροφη μέτρηση και σε κομματικό επίπεδο θα αρχίσει. Σύμφωνα με πληροφορίες μας τις επόμενες ημέρες οι «αντάρτες» βουλευτές θα ζητήσουν και επίσημα την σύγκληση της γαλάζιας Κ.Ο κάτι που θα φέρει ακόμα σε πιο δύσκολή θέση τον Πρωθυπουργό.
