Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΤέμπη: Νέο σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο λίγο μετά το τραγικό δυστύχημα

Τέμπη: Νέο σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο λίγο μετά το τραγικό δυστύχημα

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από το δυστύχημα των Τεμπών ήρθε στο φως της δημοσιότητας, στο οποίο ακούγονται οι υπάλληλοι να συνομιλούν μετά τη σφοδρή σύγκρουση στα Τέμπη, τη μοιραία νύχτα. Εργαζόμενοι στο σιδηροδρομικό δίκτυο ακούγονται να έχουν μια σοκαριστική συνομιλία.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του Mega, ενώ επιβάτες έχουν σκοτωθεί, άλλοι παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή, οι δύο υπάλληλοι δείχνουν να μη γνωρίζουν τον αριθμό των επιβαινόντων της αμαξοστοιχίας και μιλούν με τρόπο που προκαλεί οργή για τα λεωφορεία που χρειάζονται για την απομάκρυνση από το σημείο της σύγκρουσης.

  • Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 1: Μπαίνουν 10 λεωφορεία. 470 άτομα.
  • Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 2: Πόσα;
  • Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 1: 470 άτομα. Ωωω
  • Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 1: Γέμισε λεωφορεία.
  • Υπάλληλος σιδηροδρομικής εταιρείας 2: Γέμισε λεωφορεία έξω, δηλαδή πανηγύρι.

Τα ντοκουμέντα και οι μαρτυρίες για τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν εκείνο το βράδυ, αλλά και μετά, συνεχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ένα χρόνο μετά.

«Με το που άνοιξα τα ματιά μου και πήγα να πάρω αναπνοή και η αναπνοή μου έκαιγε τα σωθικά μου και άρχισα να βγάζω τα ρούχα μου και έλεγα που καίγομαι», είπε ένας εκ των επιβατών.

Παραμένει η οργή των συγγενών των θυμάτων για το μπάζωμα του χώρου

Για επικίνδυνες τοξικές ουσίες, όπως οργανικοί διαλύτες και χημικά εγκαύματα σε πυροσβέστες που δεν ήλθαν σε επαφή με άμεσες φλόγες, κάνει λόγο στην τελική του έκθεση ο ειδικός πραγματογνώμονας, Βασίλης Κοκοτσάκης.

«Αυτά που δεν δικαιολογούνται όμως και συνάδουν με τη δημιουργία του νέφους είναι το ξυλόλιο. 28 άνθρωποι ήταν με εγκαύματα μέχρι απανθράκωση».

Την ίδια ώρα, παραμένει η οργή των συγγενών των θυμάτων για το μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος που είχε ως αποτέλεσμα, όπως λένε, να αλλοιωθούν και να καταστραφούν κρίσιμα στοιχεία.

«Ήταν επιχειρησιακά αναγκαίο να γίνει», δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Κρίθηκε επιχειρησιακά αναγκαίο να γίνει μια ενέργεια για να μπορούν οι γερανοί να σηκώσουν τα βαγόνια. Η έρευνα της δικαιοσύνης, και αυτό δεν είναι κοινότυπο, είναι μια έρευνα η οποία δεν έχει ούτε αστερίσκους, ούτε εξαιρέσεις, ούτε για πρόσωπα, ούτε για πεδία έρευνας. Η δικαιοσύνη ερευνά τα πάντα».

Η δίκη για την πολύνεκρη τραγωδία αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των πρώην ΤΕΙ Λάρισας.

Πηγή: www.enikos.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular