Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΘεσσαλονίκη: Eπιχείρησαν να κλέψουν το άγαλμα του Νίκου Καπετανίδη από το Μητροπολιτικό...

Θεσσαλονίκη: Eπιχείρησαν να κλέψουν το άγαλμα του Νίκου Καπετανίδη από το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά – ΦΩΤΟ

Άγνωστοι έδεσαν με σχοινί και επιχείρησαν να κλέψουν, αποκολλώντας από τη βάση του, το μπρούτζινο άγαλμα του εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη που βρίσκεται στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Το άγαλμα βάρους περίπου μισού τόνου, είναι έργο του γλύπτη Γιώργου Κικώτη και είχε τοποθετηθεί στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά το Σεμπτέμβριο του 2021. Περίοικοι αντιλήφθηκαν σήμερα το μεσημέρι ότι κάποιοι προσπάθησαν να κλέψουν το άγαλμα και ειδοποίησαν τον πρόεδρο του Σωματείου Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» Γιώργο Γιωργιάδη, ο οποίος έσπευσε επί τόπου και βρήκε το άγαλμα δεμένο με σχοινί και εντόπισε δίπλα στη βάση του ίχνη από ρόδες οχήματος με το οποίο επιχείρησαν να το σύρουν οι κλέφτες. Στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία και υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γεωργιάδης, δεν είναι η πρώτη φορά που το μνημείο γίνεται στόχος βανδάλων καθώς παλαιότερα άγνωστοι είχαν αφαιρέσει γλυπτές αναπαραστάσεις από τη βάση του.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η κατάσταση στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά δεν είναι ανεκτή και υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας του χώρου καθώς έχουν γίνει επανειλημμένα καταγγελίες για κλοπές και φθορές πολύτιμων υλικών, καλωδίων κ.λπ. που αφορούν στην ηλεκτροδότηση και στον φωτισμό του χώρου.

Με ανάρτησή του στο Facebook, το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» αναφέρει πως «θεωρεί πλέον ατιμωτική για την θυσία του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη την συνεχιζόμενη προσπάθεια βανδαλισμού του μνημείου του στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης».

Παράλληλα, το σωματείο θέτει ερωτήματα για τις γενικότερες συνθήκες ασφάλειας στους χώρους του πρώην στρατοπέδου και καλεί «την Αυτοδιοίκηση, την Πολιτεία τα κόμματα την Ελληνική Αστυνομία να θέσουν σε ύψιστη προτεραιότητα το ζήτημα του μητροπολιτικού πάρκου Παύλου Μελά».

Πηγή: www.enikos.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular