Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΘεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ασθενής γιατί απείλησε γιατρό του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς»

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ασθενής γιατί απείλησε γιατρό του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς»

Σε 6μηνη φυλάκιση με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε ένας 31χρονος ασθενής, επειδή απείλησε γιατρό του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας να επισπεύσει ραντεβού ώστε να υποβληθεί σε πρόσθετη επέμβαση, ύστερα από χειρουργείο που είχε προηγηθεί.

Έπειτα από καταγγελία του 45χρονου γιατρού η υπόθεση έφτασε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο έκρινε ένοχο τον 31χρονο κατηγορούμενο.

«Ενημερώθηκα από ειδικευόμενο γιατρό ότι έγινε φασαρία με έναν ασθενή. Είχε κλείσει ραντεβού και απειλούσε πως θα βγάλει όπλο», κατέθεσε ο γιατρός. Εξήγησε, επίσης, ότι είχε χειρουργήσει πριν από 1,5 χρόνο τον ασθενή στον αγκώνα, και έκτοτε επισκεπτόταν ανά τακτά διαστήματα τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για επανέλεγχο.

Το ίδιο συνέβη και στις 24/10, όταν ο 31χρονος έφτασε στο «Γ. Γεννηματάς», ζητώντας να αφαιρεθούν τα υλικά από το χέρι του, καθώς, όπως είπε στον γιατρό, δεν μπορούσε να δουλέψει και είχε μείνει άνεργος από το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όταν ο ασθενής ενημερώθηκε πως το διαθέσιμο ραντεβού είναι για το επόμενο έτος, φαίνεται ότι βγήκε… από τα ρούχα του. «Είχε ερειστικό και επιθετικό ύφος. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω. Συνέχισε στο ίδιο ύφος, λέγοντας ότι ο χρόνος αναμονής είναι μεγάλος […] Είπε να του πληρώσω τα ενοίκια» κατέθεσε ο γιατρός, και συμπλήρωσε: «Στο τέλος με ρώτησε εάν έχω παιδιά. Όταν του απάντησα, ανέφερε “εύχομαι να μην μείνουν ανάπηρα“».

Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του, ο 45χρονος γιατρός είπε: «Το μόνο που επιθυμώ είναι να με αφήσει ήσυχο και να μην με πλησιάσει».

Απολογούμενος, ο κατηγορούμενος -αλβανικής καταγωγής- δεν αμφισβήτησε όσα ανέφερε ο γιατρός. «Πολύ καλά τα είπα ο γιατρός. Είχα κάνει εγχείρηση και μου είπαν να βγάλω τα υλικά. Είχα κλείσει ραντεβού. Είπαν να πάω το καλοκαίρι και μετά τον Οκτώβριο. Κάνω μια εργασία που δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το χέρι μου» τόνισε. Σχετικά με την αναφορά στα παιδιά, εξήγησε ότι δεν επρόκειτο για «απειλή», αλλά το είπε στον γιατρό ώστε να τον καταλάβει προσπαθώντας να «βάλει στη θέση μου το παιδί του».

Πηγή: www.enikos.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular