Πέμπτη, 30 Απριλίου, 2026
ΑρχικήΔΗΜΟΙ"Τρικάκια" σε Δημοτικό Συμβούλιο - Τι προκάλεσε ένταση

“Τρικάκια” σε Δημοτικό Συμβούλιο – Τι προκάλεσε ένταση

“Εκρήξεις” στο δημοτικό συμβούλιου του δήμου Θεσσαλονίκης  και διακοπή της συνεδρίασης προκαλούν οι προθέσεις της Δημοτικής Αρχής να ονοματοδοτήσει πάρκο στο όνομα του Γιάννη Μπουτάρη.

Κατά την τοποθέτηση του  τελευταίου επικεφαλής δημοτικής παράταξης, κ.  Στέργιου Καλόγηρου, εκπρόσωπος από τους Ενωμένους Μακεδόνες πραγματοποίησε παρέμβαση δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην ονοματοδοσία πάρκου προς τιμήν του Γιάννη Μπουτάρη. «Είναι απαράδεκτη η απόφαση και προσβάλλει τη μνήμη των Μικρασιατών συμπολιτών μας», είπε χαρακτηριστικά και φώναξε «όχι στον ρατσισμό εναντίον των Ελλήνων», πετώντας τρικάκια.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Βούγιας διέκοψε τη συνεδρίαση.

Σημειώνεται ότι η ονοματοδοσία στο όνομα του Γιάννη Μπουτάρη έχει προκαλέσει κόντρες και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Η παράταξη «Θεσσαλονίκη Για Όλους», της οποίας ήταν μέλος ο Γιάννης Μπουτάρης, έχει καταγγείλει ότι δεν ερωτήθηκε για το ζήτημα ούτε από «πολιτική ευγένεια», αφήνοντας αιχμές για την όλη διαδικασία και την πιθανή συμπερίληψη στη συζήτηση παρατάξεων άσχετων με τον πρώην Δήμαρχο.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular