Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΖακ Κωστόπουλος: Στη μνήμη μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού θα είναι για...

Ζακ Κωστόπουλος: Στη μνήμη μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού θα είναι για πάντα ένοχοι και δολοφόνοι, λέει η μητέρα του

«Ζούμε σε μια χώρα που οι περισσότεροι από εμάς πρέπει να αρκούμαστε σε λίγα. Λίγη Δικαιοσύνη, λίγος μισθός, λίγη υγεία. Οπότε χαίρομαι πολύ για το γεγονός ότι ακούστηκε η λέξη “ένοχοι” γι’ αυτούς τους δυο δολοφόνους. Στη μνήμη μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού θα είναι για πάντα ένοχοι και δολοφόνοι» δήλωσε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, μετά την δικαστική απόφαση που έκρινε ομόφωνα ένοχους τον μεσίτη και τον κοσμηματοπώλη για τον θάνατο του ακτιβιστή.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο αναγνώρισε ομόφωνα στους καταδικασθέντες τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος στον κοσμηματοπώλη και σύννομο βίο στο μεσίτη. Η εξέλιξη αυτή «έριξε» την ποινή: σε έξι χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ομόφωνα ο μεσίτης και σε πέντε χρόνια ο κοσμηματοπώλης. Οι τρεις τακτικοί δικαστές αποφάσισαν την φυλάκιση του μεσίτη, ενώ κατ’ οίκον έκτιση της ποινής θα κάνει ο κοσμηματοπώλης.

«Η απόφαση κατά το σκέλος που έκρινε ομόφωνα ενόχους τους κατηγορουμένους ήταν ορθή. Θεωρούμε ότι σφάλει κατά το σκέλος που χορήγησε ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους και σε μια προβληματική νομική βάση, που πιστεύω ότι θα ελεγχθεί για το νομικό της σκέλος από τον Άρειο Πάγο» δήλωσε από την πλευρά της η Άννυ Παπαρρούσου, δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου.

Μητέρα Ζακ Κωστόπουλου: Στη μνήμη του ελληνικού λαού θα είναι πάντα δολοφόνοι from Orange Press Agency on Vimeo.

 

Πηγή: www.enikos.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular