Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚαύσωνας:  5 απλά βήματα για να καθαρίσετε το κλιματιστικό σας 

Καύσωνας:  5 απλά βήματα για να καθαρίσετε το κλιματιστικό σας 

Αποπνικτική κατάσταση στην ατμόσφαιρα έχει προκαλέσει ο καύσωνας με αποτέλεσμα οι πολίτες να αναζητούν στιγμές δροσιάς στα κλιματιστικά και τους ανεμιστήρες.  

Λόγω του ακραίου καύσωνα, τα κλιματιστικά λειτουργούν ασταμάτητα σε αρκετά σπίτια και γραφεία.

Βασική προϋπόθεση, όμως, για να απολαμβάνουμε καθαρή ατμόσφαιρα στον χώρο μας είναι ο σωστός καθαρισμός και η συντήρηση του κλιματιστικού μας, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος από τα διάφορα σωματίδια και τη νόσο των Λεγεωνάριων (οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος).

Η υγιεινή του αέρα, επομένως, είναι ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό μας. Ιδιαίτερα για όσους αντιμετωπίζουν ζητήματα, όπως αλλεργίες, ρινίτιδα ή ξηροφθαλμία.  

Ας δούμε, λοιπόν, ορισμένα απλά βήματα, για να έχετε αφενός καθαρό αέρα και, αφετέρου το κλιματιστικό σας να αποδίδει καλύτερα.  

Βήμα 1ο: Απενεργοποιήστε την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος  

Προτού ξεκινήσετε την διαδικασία συντήρησης του κλιματιστικού σας είναι απαραίτητο να κλείσετε την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος. Επομένως, βγάλτε πρώτα το μηχάνημα από την πρίζα.  

Βήμα 2ο: Ανοίξτε το καπάκι του κλιματιστικού  

Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε μια σκάλα για να προσεγγίσετε το κλιματιστικό σας. Μόλις ανεβείτε, θα δείτε ότι στις άκρες του κλιματιστικού υπάρχουν δύο ειδικές εγκοπές, ώστε να ανασηκώσετε το καπάκι.

Βήμα 3ο: Αφαιρέστε τα φίλτρα του κλιματιστικού

Μόλις ανασηκώσετε το καπάκι θα δείτε μπροστά σας τα φίλτρα του κλιματιστικού, τα οποία στηρίζονται, μέσω ειδικών εγκοπών. Σπρώξτε τα φίλτρα ελαφρά προς τα πάνω, ώστε να αποδεσμευτούν και τραβήξτε τα αργά και προσεκτικά.

Βήμα 4ο: Καθαρίστε τα φίλτρα

Ακολούθως, θα πρέπει να τινάξετε τα φίλτρα σε κάποιον εξωτερικό χώρο, ώστε να φύγει το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης. Στη συνέχεια, γεμίστε μία λεκάνη με ισόποση ποσότητα νερού και λευκού ξυδιού. Τοποθετήστε τα φίλτρα στη λεκάνη για περίπου μία ώρα και αφήστε το μείγμα να δράσει. Έπειτα, τα απλώνετε για να στεγνώσουν. Στο ενδιάμεσο διάστημα της αναμονής, καθαρίστε τη μονάδα κλιματιστικού σας με ένα μαλακό πανί ή με την ηλεκτρική σκούπα για να ρουφήξει τη σκόνη.

Βήμα 5ο: Επανατοποθέτησε τα φίλτρα

Μετά τον καθαρισμό των φίλτρων του κλιματιστικού, θα πρέπει να τα τοποθετήσετε σωστά στην θέση τους. Αφού τα πιάσετε από το σημείο όπου βρίσκονται οι εγκοπές, σπρώξτε ελαφρά τα φίλτρα προς τα μέσα.

Τέλος, κλείστε το καπάκι και συνδέστε το κλιματιστικό ξανά στην πρίζα.

Πηγή: www.newsit.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular