Το ΤΕΕ Μαγνησίας παραμένει ενάντιο στη χωροθέτηση της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης του LNG κατόπιν της ειδικής συνεδρίασης στο Δήμο που έλαβε χώρα μετά από αίτημα της Mediterranean Gas.
Η Νάνσυ Καπούλα, πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, σε εμφάνισή της στο Ράδιο ΕΝΑ 102.5 τόνισε ότι το Επιμελητήριο ζητά σαφή τεκμηρίωση και προδιαγραφές οι οποίες θα αποδεικνύουν ότι ο κίνδυνος θα είναι μηδαμινός. Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν καταλογίζει προθέσεις, αλλά ζητά, απλώς, στοιχεία.
Η τοποθέτηση του ΤΕΕ
Το ΤΕΕ Μαγνησίας, έπειτα από αίτημα της Mediterranean Gas, συγκάλεσε χθες ειδική συνεδρίαση, με στόχο να ενημερωθούν τα μέλη της επιτροπής από τους υπεύθυνους της εταιρείας και τους τεχνικούς συμβούλους για το έργο.
Σύμφωνα με την πρόεδρο, η συζήτηση, αν και γόνιμη σε τεχνικό επίπεδο με μηχανικούς της εταιρείας, δεν παρείχε επαρκή τεκμηρίωση.
«Η αρχική απόφαση του ΤΕΕ Μαγνησίας κατά της χωροθέτησης του έργου παραμένει αμετάβλητη. Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της ίδιας της εταιρείας αναφέρει σενάρια κινδύνου με “υψηλά ποσοστά θνησιμότητας” σε περίπτωση ατυχήματος εντός ακτίνας ενός χιλιομέτρου», εξήγησε η κ. Καπούλα.
Όπως μεταφέρει το magnesianews.gr, το ΤΕΕ τονίζει ότι οι προδιαγραφές ασφαλείας πρέπει να είναι εξαιρετικά υψηλές για οποιαδήποτε τέτοια εγκατάσταση, ανεξαρτήτως τοποθεσίας, ειδικά σε εγγύτητα με κατοικημένες περιοχές.
Πηγή: www.aftodioikisi.gr
